Köttfri måndag

Köttfri måndag? Jag är emot.

Ska jag utveckla det något? Jag tror inte på tvång och det är lite den känslan jag får av det, risken blir ju också att om man tvingar in en köttfri dag borde man i förlängningen kunna förvänta sig att någon tvingar till sig en köttdag och det vill jag inte vara med om.

De skolor jag har hört något om (inte särskillt många för jag har inte försökt lyssna) verkar redan servera ett vegetariskt alternativ var dag. Gott så kan jag tycka, man borde fokusera på och lägga krut på att göra goda näringsriktiga vegetariska/veganska alternativ och se till så att de finns på de ställen de behövs och alla dagar. Bättre det än att tvinga folk som vill äta kött att inte få göra det – det hjälper inte någon.

Och ska man lyssna på goda råd från socialstyrelsen borde vi äta 6-8 skivor (sockrat) bröd om dagen, jag är glad om jag slipper det rådet och jag vill inte att de lägger sig i vad min kost borde innehålla, de har redan diskvalificerat sig i min bok. Och visst man ser ibland att de har ändrat på sina råd men innan de förespråkar en rent vegansk kost kommer jag inte att lyssna på dem.

Det finns så många bra anledningar till att ha en köttfri dag, erbjud vettiga alternativ så att folk får poletten att trilla ner för egen maskin så kommer det inte att räcka med måndagar.

(Hälsa, miljö och ekonomi för er som behöver mer än djurens väl som skäl).

2 reaktion på “Köttfri måndag

  1. Bra skrivet.
    På min förra arbetsplats var jag ju ansvarig för dietkost och vegetarisk mat. Och där fick elever och personal välja mellan dagens lunch eller vegetarisk mat utan att behöva föranmäla – det vegetariska var allternativrätten.
    Tyvärr så la en miljöpartist i vår kommun ett förslag om att det ska vara en vegetarisk dag i veckan – och lyckades få igenom det – dom dagarna lever pizzeriorna gott.

  2. Har ni personalrestaurang? Fraga dem hur de staller sig till att infora kottfri mandag. Om de inte vill ta bort kott och fisk fran menyn helt och hallet, kanske de kan tanka sig att lyfta upp en vegetarisk ratt och gora den mest attraktiv pa mandagar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *