Ärtan

Det är lata och snåla människor som driver utveckligen framåt, det finns alltid något lättare och billigare sätt att få saker gjort. Jag skulle ha berättat det för er redan igår men mitt webbhotell hade problem med ett diskskåp så det fick vackert vänta. Om 100 år spelar det ingen roll, inte nu heller förresten.

pea1_scaledJag har ätit ganska slappt på sistone, jag lagar mat ibland men väldigt ofta blir det bara mackor till kvällsmat, jag tycker i och för sig inte att det är så hemskt som man får för sig att folk kan tycka ibland. Mitt största problem är att om jag inte äter varm lunch heller så kan jag tycka att det känns lite fattigt efter ett par dagar men det är inte värre än att man kan lösa det med en falafel på vägen hem. Jag tänkte att ni skulle få ett bra tips. Jag pratar om det gröna gojset på bilden, det är mixade ärtor och det är larvigt enkelt att göra och precis lika lätt som gott. Det går också att variera nästan hur mycket som helst. Det är gott och enkelt på mackor, det funkar som dippa och man kan ha det som tillbehör om man äter något annat. Mångsidigt helt enkelt.

Grundreceptet jag använder är ärtor, man kan ta frysta ur en påse och då får man en kall röra (väldigt kall alltså, gott till het mat). Igår gjorde jag det på en vanlig burk ärtor från konsum (ni vet de där som luktar vagt engelskt när man öppnar burken), en kruka färsk koriander (och den vinner helt klart på att vara färsk, den smakar så mycket bättre – gillar man inte smaken kan man nog ta basilika eller något liknande) och saften från en citron. Lite flingsalt (även om jag sett på nätet att det finns det som tycker att flingsalt är för krasigt) och så har man grundsatsen där. Mixa och så är det klart. Det blir makalöst gott, om man gillar ärtor, koriander och citron. Igår kastade jag i en plommontomat för att jag hade en extra, och hade på lite svart peppar. Lite olivolja för smaken. Lägg till eller ta bort hur ni vill.

Nyttigt är det säkert också.

En reaktion på “Ärtan

  1. Ett tips är 50/50 ärtor och sojabönor, kryddat med en liten gnutta vitlök – knappt så det märks – och lite neutral olja för konsistensen. Blir en fantastisk röra.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *