Do not feed the troll

för, tro det eller ej, trollet är väldigt ofta köttätare. Inte alla gånger är det heller ett äkta troll utan bara en vanlig snäll kille som har otur när han tänker. Kanske inte så mycket tänker som att han är uppfödd med köttdiet och aldrig har behövt ifrågasätta det eller har fått det utmanat (Du är ju helt djävla hjärntvättad ditt kötthuvud är inget argument som biter).

Vad trollet behöver är lugna sakliga argument som man inte kör ner i halsen på honom utan små steg som sakta får sjunka in. Då kan han i lugn och ro på sin kammare komma fram till att det kanske inte måste ätas kött hela tiden. Ge honom bra argument och föregå med goda exempel visa på vegoalternativ som både smakar gott och ser läckra ut. Försök inte få honom att äta fuskbacon, han är inte målgruppen för det. (jag är inte helt säker på vem som egentligen är målgruppen för fuskbacon).

Men man får vara beredd på alla de vanliga argumenten, hur vanliga är dom? så vanliga att Peta har gjort en rolig film om dem. För bara ett par dagar sen fick jag höra (IGEN!!) att någons mat (en kossa) bajsar på min mat (gräs i det här fallet). Man kan lära sig motsvaren och drämma till med eller så låter man bli. Efter 10-12 gånger blir det lite segt – det finns mycket roligare saker man kan hitta på.  (Titta nudå din djävel när jag bajsar på din mat, var det så kul va, VA?? – är inte heller rätt väg att gå, fråga inte hur jag vet).

Som sagt, det finns bättre saker att göra – ofta mår man bättre av att bara släppa trollet och göra något annat men då och då kan det vara både nyttigt (bra träning på argument) och relativt underhållande att lungt och sakligt ge svar på tal, Visa trollen att inte alla veganer låter sig hetsas, alla veganer är inte som tokstollarna trollen tror att vi är (Fast det finns oroväckande många sådana tokstollar – ingen rök utan eld men det är något vi får spara till ett framtida inlägg).

Men kom ihåg att det finns fler idioter än man tror – det kan vara en sådan du har på tråden och då kan du inte vinna.

eller något sådant, bestäm själv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *