(V)egan

Det händer då och då när jag hänger runt på nätet och folk inser att jag är vegan att de också får för sig att jag har dreadlocks, är med i AFA och är vänsterextrem – för det är alla veganer.

Newsflash, inte jag. Mitt hår är så naturligt tunt att om jag skulle ha dreadlocks fick jag häfta fast dem i flinten (känns inte aktuellt (*) ). Det händer faktiskt att jag träffar andra veganer och att de inte heller är vänsterextrema men det är inget vi står och ropar om på torget. En del av oss ropar en del om att inte äta kött och protesterar mot djurförsök.

Ska jag i samma veva passa på att påpeka att jag är inte högerextrem heller, fast där är håret mer självklart. Det finns en kille med samma namn som jag (vi är 4:a stycken i det här landet som har samma för och efternamn) som är extrem och som för en del liv på nätet. Jag kan trösta er med att om jag hade tänkt vara extrem på nätet så hade jag inte använt mitt ”riktiga” namn.

Om ni undrar så är jag faktiskt inte särskillt road av politik, den enda partipolitik jag har pysslat med är att jag var icke-betalande medlem i piratpariet ett par år men gick ur när de skulle bredda sig – jag tyckte de var ett bra alternativ för nördar när de fokuserade på IT, Transparens och frihet på internet. Jag var aldrig intresserad av piratkopiering.

Jag tror faktiskt inte att man kan titta på någon och vad det äter och utifrån det bilda sig en uppfattning om hur de tänker rösta. Jag kan i och för sig gå i ett rum med för mig okända människor och med ganska bra träffsäkerhet pricka in de andra veganerna, inte för att de ser ut som vänsterpartister utan för att jag också kan pricka in syntharna och hårdrockarna. – Vad äter en hårdrockare?

 

(*) Det lockar inte, hade varit ett bättre hårskämt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *